Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Futu je tradiční africké jídlo připravené z mouky z hlízy yamu. V západní Africe, zejména v Pobřeží slonoviny, je futu oblíbeným pokrmem podávaným s omáčkami, masem nebo rybou. Tato mouka je ideální pro přípravu kaší, zahuštění omáček a polévek nebo jako přísada do těsta na pečení chleba.
Pepř Timiz - Piper capense - africký dlouhý peř pepř je africký pepř s komplexní a jemně kouřovou chutí, kde se prolínají dřevité tóny, jemná mentolová svěžest a nádech tabáku či grilovaných bylinek. Skvěle ladí s masem, drůbeží, zvěřinou, zeleninou i sýrem, přinášející do každého jídla příběh a autenticitu Afriky.
Fonio – bezlepková africká obilovina s vysokým obsahem vlákniny a nízkým glykemickým indexem. Lehce stravitelná, dietní a ideální pro zdravý životní styl.
Colombo je voňavá směs koření z Karibiku s jemně pikantní, zemitou chutí. Ideální na kuře, ryby, zeleninu i rýži – méně ostrá než indické kari.
Djansang (Akpi) – jádra stejnojmenné africké rostliny s jemně oříškovou chutí a přírodním zahušťujícím účinkem. Patří mezi tradiční ingredience, které nesmí chybět v omáčkách, polévkách a oblíbených ghanských či kamerunských receptech.
Korerima – etiopský kardamom je voňavý poklad africké kuchyně. Jemně nasládlá a kořenitá chuť povýší vaše ryby, mořské plody, marinády i dezerty na úplně novou úroveň.
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Attiéké je tradiční západoafrický kuskus vyrobený z manioku. Tento bezlepkový produkt je vytvořen procesem vaření kvašené maniokové krupičky v páře, která je následně sušena na slunci. Výsledkem je potravina bohatá na kalorie s jemně nakyslou chutí. Jako příloha je Attiéké skvělý doplněk k různým pokrmům. Nejčastěji se podává s grilovanou rybou, hovězím...
Gari je jemná krupička z fermentované dužiny manioku, klíčová surovina v západoafrické kuchyni. Tato bezlepková mouka se vyznačuje vysokým obsahem škrobu a nízkým obsahem bílkovin. Ideální pro přípravu kaší, placek, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísada do těsta.
Banán plantain neboli Aloko je africká delikatesa, kterou si můžete vychutnat jako jednohubku nebo předkrm. Tento exotický poklad se hodí k smažení i vaření a jeho sladké tajemství vás určitě nadchne. Pro trochu více dobrodružství zkuste podávat smažené plantainy s pikantním feferonkovým pyré a grilovaným masem - tahle neobvyklá ale neskutečně lahodná...
Essesse jsou lusky západoafrické rostliny, obecně známé jako „čtyři strany“, a to proto, že lusky mají na stranách čtyři silné rýhy, jako by krvácely. Lusky se vyznačují jemnou a opojnou vůní, která je v této směsi zvýrazněna hřebíčkem. Směs essesse a hřebíčku je v západoafrické kuchyni velmi ceněná. Okoření různé druhy omáček a marinád, decentně doplní...
Omáčka z dužniny palmových plodů je nepostradatelnou ingrediencí používanou v západoafrické kuchyni. Tato složka s vysokým obsahem vlákniny dodává vašim africkým omáčkám zvláštní chuť a vůni. S touto palmovou omáčkou zažijete exotický výlet do Afriky, plný barev a chuti přímo u vás doma!