Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Bio a bezlepkový prášek z dužiny plodu baobabu s bohatým množstvím vláknin a vitamínu C. Prospívá střevům a je výborným antioxidantem. Doporučené denní dávkování je 1 až 3 lžičky prášky. Přidávejte do studených, teplých nápojů, jogurtů, dortů, Müsli apod. Balení: 150 g Země původu: Senegal Kód: 505127
Objevte kouzlo Růžového Ibišku, známého také jako Bissap v Africe a Karkade v Egyptě. Tento BIO sypaný čaj je skvělým společníkem pro podporu zdraví ledvin a efektivní detoxikaci. - Přináší úlevu při nadměrném pocení, ideální po sportovní aktivitě nebo během pobytu v horkém klimatu. Osvěžující chuť umocníte přidáním máty peprné. Vychutnejte si tento...
Červený palmový olej je tajnou ingrediencí, která dodá vašim pokrmům autentickou africkou chuť. Získaný z dužiny plodů palmy olejné, tento nerafinovaný olej se pyšní oranžovo-červenou barvou díky vysokému obsahu beta-karotenu. Ideální pro smažení nebo jako finální dotek pro vaše omáčky a polévky - připravte se na exotické kulinářské dobrodružství!
Kinkeliba je keř rostoucí v subsaharské Africe. Sušené listy se podávají jako léčivý čaj, který pomáhá s trávením, očistou střev a jater.
Z mouky futu yamu se vyrábí tradiční africké jídlo stejného jména, které se podává s omáčkou spolu s masem nebo rybou. Futu je vhodný k zahuštění omáčky a polévek nebo k přidání do mouky na pečení chleba. Mouka z hlízy yamu má antioxidační účinky a neobsahuje lepek
Kořenící přípravek na senegalskou specialitu ! Základní surovina stejnojmenného tradičního pokrmu yassa, který je populární v celé západní Africe. Použijte jej do různých ragú, marinád na grilované maso, bramboráků či jej přimíchejte k dušené zelenině. Vyrobeno dle pravé senegalské receptury. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru nebo lepku.
Attiéké je tradiční západoafrický kuskus vyrobený z manioku. Tento bezlepkový produkt je vytvořen procesem vaření kvašené maniokové krupičky v páře, která je následně sušena na slunci. Výsledkem je potravina bohatá na kalorie s jemně nakyslou chutí. Jako příloha je Attiéké skvělý doplněk k různým pokrmům. Nejčastěji se podává s grilovanou rybou, hovězím...
Fonio je prastará africká obilovina, která je jako tajemný poklad plný chutí a zdravých benefitů. Tato bezlepková dobrota se pyšní nízkým glykemickým indexem, což ji činí ideálním společníkem i pro diabetiky nebo ty, kdo sledují svůj dietní režim. Fonio není jen o zdraví, je také o chuťovém potěšení. Je lehce stravitelná a připravit ji můžete na různé...
Banán plantain neboli Aloko je africká delikatesa, kterou si můžete vychutnat jako jednohubku nebo předkrm. Tento exotický poklad se hodí k smažení i vaření a jeho sladké tajemství vás určitě nadchne. Pro trochu více dobrodružství zkuste podávat smažené plantainy s pikantním feferonkovým pyré a grilovaným masem - tahle neobvyklá ale neskutečně lahodná...
Gari je jemná krupička z fermentované dužiny manioku, klíčová surovina v západoafrické kuchyni. Tato bezlepková mouka se vyznačuje vysokým obsahem škrobu a nízkým obsahem bílkovin. Ideální pro přípravu kaší, placek, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísada do těsta.
Omáčka z dužniny palmových plodů je nepostradatelnou ingrediencí používanou v západoafrické kuchyni. Tato složka s vysokým obsahem vlákniny dodává vašim africkým omáčkám zvláštní chuť a vůni. S touto palmovou omáčkou zažijete exotický výlet do Afriky, plný barev a chuti přímo u vás doma!
Malé bobule hnědé barvy s aroma červeného ovoce jsou plody tropické rostliny, která se vyskytuje v západní Africe od Senegalu po Kamerun. Malam tvoří základní surovinu proslulých místních specialit, „omáčka Marie Penja“ a „kuře DG“ neboli kuře pro generálního ředitele. Aroma je výrazné, s nádechem kafru, chuť ovocně hořká se špetkou pikantnosti. Výborně...