Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Kořenící přípravek na senegalskou specialitu ! Základní surovina stejnojmenného tradičního pokrmu yassa, který je populární v celé západní Africe. Použijte jej do různých ragú, marinád na grilované maso, bramboráků či jej přimíchejte k dušené zelenině. Vyrobeno dle pravé senegalské receptury. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru nebo lepku.
Pikantní etiopský kořenící přípravek Krále etiopských koření, berbere, lze použit téměř v každém pokrmu, který chcete mít pikantní. Je základní surovinou omáčky „doro wat“, která se podává s proslulými etiopskými placky „injera“. Perfektně ovšem okoření i jiné druhy omáček, guláš, červené, drůbeží a rybí maso, čerstvé sýry a smetanu. Složení: kardamom,...
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Rondely jsou jádra plodu západoafrického stromu Scorodophloeus zenkeri, obecně známého jako „česnekový strom“. Chuť jader je specificky podobná česneku a cibuli dohromady. Může je vhodně nahradit v kuchyni. Spojení rondelů s lusky esséssé a pepřem selim přináší do Vaší kuchyně ovocné aroma se špetkou muškátovo -dřevitého tónu. S touto směsí se vydaří...
Vyrobeno z vybraných 10 speciálních koření a bylin v tom nejlepším poměru. Směs Mbongo přináší Vašim chuťovým pohárkům skutečné gurmánské dobrodružství africké kuchyně. Má silné a pikantní aroma, které Vás příjemně překvapí. Máte-li rádi tmavohnědé omáčky, pak ji určitě oceníte. Směs Mbongo je koření, které rozhodně musíte stojí za ochutnání.
Essesse jsou lusky západoafrické rostliny, obecně známé jako „čtyři strany“, a to proto, že lusky mají na stranách čtyři silné rýhy, jako by krvácely. Lusky se vyznačují jemnou a opojnou vůní, která je v této směsi zvýrazněna hřebíčkem. Směs essesse a hřebíčku je v západoafrické kuchyni velmi ceněná. Okoření různé druhy omáček a marinád, decentně doplní...
Nepražené Boby kakaovníku odrůdy Criollo z kamerunských plantáží patří ve světových produkcích kakaa k nejvzácnějším. Odrůda Criollo se vyznačuje svou vysokou kvalitou, bohatou chutí a širokou škálou vůní a příchutí. Nepražené boby chutnají silně dřevitě, nakysle a nahořkle. Propůjčí jedinečnou chuť a vůni téměř každému jídlu (omáčky, sýry, ovocné...
Mletá sušená okra se tradičnípoužívá k zahušt ění polévek a omáček. Balení: 100g Kód: 005786
Zrno přátelství pochází ze západoafrické rostliny rodu Aframomum, příbuzné zázvorovitých jako kardamom, kurkuma nebo guinejský pepř. Má vynikající ovocnou chuť připomínající banán, lékořici a citrusy. Tato zrnka jsou doslova pochoutky. Můžete je jíst jen tak a chroupat třeba celý den namísto nezdravých sladkostí nebo je použít mletá při přípravě jídel....
Známý také jako pepř od goril, název této bubole je odvozen od místa jeho původu. V kraji Likouala, v severní části Konga, divoce roste v pralese, kde žijí gorily. Má neuvěřitelně silné aroma se svěží mentolovou příchutí. Chuťově je velmi voňavý, připomíná uzené koření a mentol. Tento pepř perfektně ochutí všechny druhy červeného a bílého masa, mořské...
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Molokheya (molokhia), česky zvaná jutovník je zelenina původem z Egypta. Balení: 100g Kód: 008268