Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Essesse jsou lusky západoafrické rostliny, obecně známé jako „čtyři strany“, a to proto, že lusky mají na stranách čtyři silné rýhy, jako by krvácely. Lusky se vyznačují jemnou a opojnou vůní, která je v této směsi zvýrazněna hřebíčkem. Směs essesse a hřebíčku je v západoafrické kuchyni velmi ceněná. Okoření různé druhy omáček a marinád, decentně doplní...
Omáčka z dužniny palmových plodů je nepostradatelnou ingrediencí používanou v západoafrické kuchyni. Tato složka s vysokým obsahem vlákniny dodává vašim africkým omáčkám zvláštní chuť a vůni. S touto palmovou omáčkou zažijete exotický výlet do Afriky, plný barev a chuti přímo u vás doma!
Kořenící přípravek Curry selection na karibskou specialitu ! Díky vybranému složení je tato směs jedním z nejpálivějších druhů kari. Výborně okoření pokrmy s orientální a karibskou přichutí. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru či lepku. Skladujte v suchu a chladu, mimo dosah denního světla.
Objevte autentickou chuť západní Afriky s Nététou neboli soumbala v prášku, tradičním kořením z fermentovaných semen stromu Parkia biglobosa. Toto 100% přírodní koření dodává pokrmům výraznou a komplexní chuť, ideální pro polévky, omáčky a masové či rybí speciality. Bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály, zároveň podporuje zdraví střev díky přírodním...
Djansang neboli Akpi jsou jádra ze semen stejnojmenné západoafrické lesní rostliny. Tradičně se používá ke zjemnění nebo zahuštění omáček. Djansang Akpi je olejnatá semena, chuťově připomínající arašídy, které mohou vhodně nahradit. Způsob použití: použijte celá nebo drcená a přidejte do teplé omáčky.
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Boby kakaovníku odrůdy Criollo z kamerunských plantáží patří ve světových produkcích kakaa k nejvzácnějším. Odrůda Criollo se vyznačuje svou vysokou kvalitou, bohatou chutí a širokou škálou vůní a příchutí. Pražené boby mají silně zemité, typicky kakaové aroma. Proto se uplatňují především v cukrářství. Dochutí a ovoní téměř každé jídlo (omáčky, sýry,...
Nepražené Boby kakaovníku odrůdy Criollo z kamerunských plantáží patří ve světových produkcích kakaa k nejvzácnějším. Odrůda Criollo se vyznačuje svou vysokou kvalitou, bohatou chutí a širokou škálou vůní a příchutí. Nepražené boby chutnají silně dřevitě, nakysle a nahořkle. Propůjčí jedinečnou chuť a vůni téměř každému jídlu (omáčky, sýry, ovocné...
Vyrobeno z vybraných 10 speciálních koření a bylin v tom nejlepším poměru. Směs Mbongo přináší Vašim chuťovým pohárkům skutečné gurmánské dobrodružství africké kuchyně. Má silné a pikantní aroma, které Vás příjemně překvapí. Máte-li rádi tmavohnědé omáčky, pak ji určitě oceníte. Směs Mbongo je koření, které rozhodně musíte stojí za ochutnání.
Pikantní etiopský kořenící přípravek Krále etiopských koření, berbere, lze použit téměř v každém pokrmu, který chcete mít pikantní. Je základní surovinou omáčky „doro wat“, která se podává s proslulými etiopskými placky „injera“. Perfektně ovšem okoření i jiné druhy omáček, guláš, červené, drůbeží a rybí maso, čerstvé sýry a smetanu. Složení: kardamom,...
Pepř selim je exotické koření s dřevitou, muškátovou a mentolovou vůní. Ideální pro dochucení masa, zeleniny a dezertů, přináší jedinečný gurmánský zážitek.
Pepř guinejský neboli rajské zrno, melegueta, aframon či guinejský kardamom patří do skupiny nepravých aromatických pepřů. Původně se pěstoval podél pobřeží západní Afriky, od Guinejského zálivu až po Etiopii, kde je známý jako meleguetský pepř. Se svým květinovým a mentolovým aroma je výrazně pikantní jako pravé pepře, zároveň ale jemný. Výborně okoření...