Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Prohlédnuté
Souprava tuniky s krátkým rukávem a...
Vychutnejte si svůj čaj či kávu v...
Kinkeliba je keř rostoucí v subsaharské Africe. Sušené listy se podávají jako léčivý čaj, který pomáhá s trávením, očistou střev a jater.
Malé bobule hnědé barvy s aroma červeného ovoce jsou plody tropické rostliny, která se vyskytuje v západní Africe od Senegalu po Kamerun. Malam tvoří základní surovinu proslulých místních specialit, „omáčka Marie Penja“ a „kuře DG“ neboli kuře pro generálního ředitele. Aroma je výrazné, s nádechem kafru, chuť ovocně hořká se špetkou pikantnosti. Výborně...
Mbongo je západoafrická rostlina s aromatickými zrny ukrytými v hnědých, luskovitých plodech. Je známé také jako šťavnatá melegueta a pochází ze stejného rodu jako Aframomum melegueta (rajské zrno), jemuž se podobá chutí s tím rozdílem, že Mbongo není pikantní. Jeho zrna mají prchavé dřevité, kafrové a citrónové aroma. Mbongo se hodí k drůbežím masům,...
Kořenicí rostlina ze skupiny nepravých pepřů, která roste pouze na náhorních plošinách v západní části Kamerunu. V tradiční kamerunské kuchyni se používá hlavně ke kořenění banánu plantain a vyhlášené speciality „kuře DG“ (kuře pro generálního ředitele). Díky svému bohatému pomerančovému a citrónovému aroma nachází praktické uplatnění také v západní...
Kořenící přípravek na marockou specialitu ! Originální směs dle tradiční marocké receptury. Dodává orientální chuť pokrmům s jehněčím masem, tažínu a kuskusu. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru, lepku.
Otevřete dveře do světa starobylých obilovin s naší celozrnnou moukou z prosa perlového. Tato paleo obilovina, oblíbená v africkém sahelu, je nejen chutná, ale také nabitá živinami jako jsou železo, zinek a vápník. Proso perlové je bezlepková, má nízký glykemický index a působí jako antioxidant. Táto celozrnná hladká mouka z prosa perlového přidá...
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Pebe, zrnka muškátovníku Monodora jsou díky chuťové podobnosti s muškátovým oříškem známa také jako nepravý muškátový ořech. Výtečně okoření grilované a pečené maso. V Kamerunu se bez nich neobjede žádná grilovací party. Hodí se k rybím, drůbežím a červeným masům, do marinády spolu s česnekem, cibulí, paprikou, zázvorem nebo chilli. Má citrónové a...
Tato kořeninová paprička různého zbarvení je podobně jako tabasco odrůdou rodu Capsicum frutescens. Na Scovilleho stupnici má hodnotu 8. Vyznačuje se velmi ostrou pálivou chutí. V zahraničí se táto chilli nazývá také ptačí paprika. Jako planá rostlina byla v Africe velmi rozšířena a na jejích plodech si často pochutnávali ptáci.