Berbere – tradiční etiopská pálivá směs koření
Kód: 1536/15 1536/30 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Berbere je duší etiopské a eritrejské kuchyně – směs, která dodává tamním pokrmům jejich charakteristickou hloubku a ohnivý chuť. Jeho chuťová struktura je bohatá a vrstevnatá: přirozeně zemitá, s lehce nasládlými a kouřovým podtóny, doplněná hřejivými tóny koření jako je paprika, chilli, zázvor, koriandr, hřebíček, česnek, kardamom a další aromatické ingredience.
V tradiční kuchyni je Berbere neodmyslitelnou součástí slavných etiopských ragú Wot (Wat), podávaných s plackou Injera. Patří do jemného čočkového pokrmu Misir Wot, stejně jako do masových dušených specialit, které jsou symbolem etiopské domácí kuchyně.
Ve světové gastronomii se Berbere stalo oblíbeným pro svou univerzálnost. Výborně se hodí k kuřecímu, hovězímu, jehněčímu, vepřovému, ale i k rybám a mořským plodům. Oceníte ho také v grilovaných, pečených či dušených jídlech.
Je skvělým doplňkem do marinád, másla, smetanových omáček, čerstvých sýrů, dušené zeleniny, luštěninových pokrmů, polévek i hustých omáček. Stačí malá špetka a Berbere dokáže dodat pokrmu hřejivou, aromatickou a jedinečně africkou chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
