Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Kořenící přípravek pro Karibskou specialitu Základní surovina stejnojmenného pokrmu s masem, který je populární ve frankofonních karibských ostrovech. Použít jej můžete při přípravě kuřecího, rybího nebo vepřového masa. Jedná se o koření méně pikantní než kari, jež může vhodně nahradit v indické kuchyni. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice,...
Kořenící přípravek na senegalskou specialitu ! Základní surovina stejnojmenného tradičního pokrmu yassa, který je populární v celé západní Africe. Použijte jej do různých ragú, marinád na grilované maso, bramboráků či jej přimíchejte k dušené zelenině. Vyrobeno dle pravé senegalské receptury. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru nebo lepku.
Molokheya (molokhia), česky zvaná jutovník je zelenina původem z Egypta. Balení: 100g Kód: 008268
Malé bobule hnědé barvy s aroma červeného ovoce jsou plody tropické rostliny, která se vyskytuje v západní Africe od Senegalu po Kamerun. Malam tvoří základní surovinu proslulých místních specialit, „omáčka Marie Penja“ a „kuře DG“ neboli kuře pro generálního ředitele. Aroma je výrazné, s nádechem kafru, chuť ovocně hořká se špetkou pikantnosti. Výborně...
Zrno přátelství pochází ze západoafrické rostliny rodu Aframomum, příbuzné zázvorovitých jako kardamom, kurkuma nebo guinejský pepř. Má vynikající ovocnou chuť připomínající banán, lékořici a citrusy. Tato zrnka jsou doslova pochoutky. Můžete je jíst jen tak a chroupat třeba celý den namísto nezdravých sladkostí nebo je použít mletá při přípravě jídel....
Mbongo je západoafrická rostlina s aromatickými zrny ukrytými v hnědých, luskovitých plodech. Je známé také jako šťavnatá melegueta a pochází ze stejného rodu jako Aframomum melegueta (rajské zrno), jemuž se podobá chutí s tím rozdílem, že Mbongo není pikantní. Jeho zrna mají prchavé dřevité, kafrové a citrónové aroma. Mbongo se hodí k drůbežím masům,...
Kořenicí rostlina ze skupiny nepravých pepřů, která roste pouze na náhorních plošinách v západní části Kamerunu. V tradiční kamerunské kuchyni se používá hlavně ke kořenění banánu plantain a vyhlášené speciality „kuře DG“ (kuře pro generálního ředitele). Díky svému bohatému pomerančovému a citrónovému aroma nachází praktické uplatnění také v západní...
Kořenící přípravek na marockou specialitu ! Originální směs dle tradiční marocké receptury. Dodává orientální chuť pokrmům s jehněčím masem, tažínu a kuskusu. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru, lepku.
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Rondely jsou jádra plodu západoafrického stromu Scorodophloeus zenkeri, obecně známého jako „česnekový strom“. Chuť jader je specificky podobná česneku a cibuli dohromady. Může je vhodně nahradit v kuchyni. Spojení rondelů s lusky esséssé a pepřem selim přináší do Vaší kuchyně ovocné aroma se špetkou muškátovo -dřevitého tónu. S touto směsí se vydaří...
Pebe, zrnka muškátovníku Monodora jsou díky chuťové podobnosti s muškátovým oříškem známa také jako nepravý muškátový ořech. Výtečně okoření grilované a pečené maso. V Kamerunu se bez nich neobjede žádná grilovací party. Hodí se k rybím, drůbežím a červeným masům, do marinády spolu s česnekem, cibulí, paprikou, zázvorem nebo chilli. Má citrónové a...
Tato kořeninová paprička různého zbarvení je podobně jako tabasco odrůdou rodu Capsicum frutescens. Na Scovilleho stupnici má hodnotu 8. Vyznačuje se velmi ostrou pálivou chutí. V zahraničí se táto chilli nazývá také ptačí paprika. Jako planá rostlina byla v Africe velmi rozšířena a na jejích plodech si často pochutnávali ptáci.