Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
Zavřít

Kategorie

Nové Ibišek jedlý-Okra-Gombo-exotická zelenina-africké jídlo-africká kuchyně Zvětšit

Ibišek jedlý Okra

Okra je vynikající nízkokalorická zelenina bohatá na antioxidanty a vlákninu. Tato africká superpotravina je ideálním doplňkem pro ty, kteří hledají zdravější stravu. Okra slouží k zahuštění omáček a dodává polévkám extra chuti. Po napaření nebo nakládání může být konzumována samostatně nebo přidána do pilaf jídel. Její specifickou mazlavou chuť si možná budete muset osvojit, ale jakmile ji zařadíte do svých jídel, stane se okra nepostradatelnou součástí vaší kuchyně.

MOMENTÁLNĚ VYPRODÁNO - NOVÁ ZÁSOBA BUDE K DISPOZICI OD 12.5.2024!

Více informací

Tento produkt již není na skladě

63,00 Kč s DPH

více informací:

Popisy

Ibišek jedlý, známý také jako okra, vědecky Abelmoschus esculentus, je zeleninou původem z Afriky, která se rozšířila do celého světa.

Tato zelenina je v západní Africe velmi oblíbená, ať už pro své kulinární využití, tak pro léčivé účinky

Výživové hodnoty Okry je bohatá na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Obsahuje vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitní systém a pomáhá bojovat proti stárnutí buněk. Je také bohatá na vitaminy skupiny B, zejména B2, B3, B6 a B9 a vitamin K. Díky vláknině, kterou obsahuje, okra podporuje trávení a podporuje vyprazdňování žaludku, proto je ideální proti zácpě.

Pokud chcete zhubnout, můžete okru považovat za svého spojence, díky nízkému obsahu tuku a kalorie. 

Kosmetické využití: Díky své zvláštní struktuře se okra používá také v tradiční péči o pleť a kosmetických přípravcích na zjemnění pokožky a vlasů. 

Použití v kuchyni: Mletá nebo čerstvě nakrájená okra se používá k zahuštění různých druhů omáček. Čerstvá okra se výborně hodí do polévek. Nakrájená a napařená můžete ji přidat do kuskusového salátu a pokrmů pilaf, jejich chuť zjemní a obzvláštní. 

Příprava: K zahuštění omáčky stačí velmi malé množství okry. Do vařícího jídla se přidává cca 3 až 5 min. před koncem vaření a na mírném ohni. Do teplého kuskusu ji přidejte až po skončení přípravy a důkladně zamíchejte. Pokud ji chcete konzumovat samostatně nebo jako součást obloha, ideálně je vaření v páře nejdéle deset minut a poté nakládat. 

Skladování: Okru skladujte v lednici pokud ji nebudete spotřebovat do 24 hodin po zakoupení. V lednici vydrží cca tři dny. V mrazáku vydrží, jak dlouho chcete, ideálně nakrájená na malé kroužky.

Parametry

3 další produkty ve stejné kategorii

Můžete mít zájem o tyto produkty

Naši výrobci